Traduttore

Terapia Vibrationala cu Sunetul de Gonguri Planetare si Boluri Tibetane


 

Ce este Gongul?

Gong-ul este un instrument antic pe care il utilizau samanii acum 4000 de ani pentru forta sa extraordinara de a transforma.

Este instrumentul cu cea mai mare rezonanta din cate se cunosc. Cel care asculta va fi imbratisat de un delicat camp armonic in care fiinta va fi armonizata si revigorata.

Sunetul primordial OM al Gong-ului intra in corp, face masaj fiecarei celule, regland undele cerebrale , conducandune intr-o stare de somn constient.

In starea de somn ne eliberam de limitele lumii tridimensionale, ne permite sa avem trairi dincolo de limitele corpului fizic. Se pierde sensul timpului si spatiului si se traieste experienta senzatiei de extaz.

Mintea noastra se linisteste in starile Alfa, Theta si Delta si se accelereaza procesul de reparare a ADN-ului. In starea meditativa de somn lucid vor fi accelerate procesele de regenerare si reintinerire.

Ego personal intra intr-o stare neutra.

Cand ascultam sunetul Gong-ului ne reamintim inconstient starea de fericire si siguranta a momentelor petrecute in pantecul mamei.

Timpul de devoltare al fatului in pantecul mamei este timpul unei meditatii specifice, condusa de sunetul, produs de membranele uterului. Putem compara acest sunet special din pantecul mamei cu sunetul gong-ului, amandoua generand calmul profund.

Se creeaza o stare de armonie perfecta intre Corp, Emotii, Minte si Spirit. Aceasta forta extraordinara se manifesta deoarece vibratiile emise de Gong suna continuu creand mereu alte vibratii.

Gong Immersion” in vibratiile Gong-ului este ca si cum am sta intr-o mini-vacanta in timpul careia am devenit fie bule, fie mare. In mintea noastra dispare totul si cand se recompune este ca un nou inceput, un loc racoros de autovindecare si autorevelare. Suntem intr-o epoca de timp in care, pe scara mondiala, sunt in curs mari schimbari .

Se spune ca este in proces”deschiderea” unei minti planetare.

Gongul este Vocea Universului, un instrument de vindecare cu adevărat uimitor, este mai mult decât un instrument de …, este un spațiu care se deschide, în interior și în afara,  unde lucruri incredibile se pot întâmpla.

Sacrul Gong este cântecul de suflet, care trimite impulsuri evolutive pentru corpurile noastre, fizic, emoțional, mental și spiritual, si pune tot mai multe conexiuni armonice.

Gongul, numit şi “Maşina de Putere Vindecătoare” pentru că sunetul generează o vibraţie energetică care devine un conductor în fiecare celulă a fiecărei persoane care îl ascultă, inducând experienţe profunde de bine spiritual, contribuind la “topirea” blocajelor din subconştient.

Ce face Gongul

* transforma rapid si profund fiecare tip de blocaj psihofizic,

* ne ajuta sa constientizam constiinta fara corp,

* ne deschide catre extazul inimii si catre plenitudinea      Energiei Vitale

* creste intuitia si ne elibereaza de frica de moarte.

* ajuta copiii cu probleme de comportament si copiii autisti

* ajuta sa depasim frica si complexele

* elibereaza energiile creative.

* armonizeaza si sincronizeaza cu vibratia Universului.

Ce este Rezonanta?

Conform latinescului “resonare” – a răsuna, a repeta un sunet sau altfel spus o vibraţie.

Mai intati sa intelegem ca FRECVENŢA este numărul de vibraţii produse într-o secundă de un EMIŢĂTOR  care produce vibraţiile şi le transmite unui   RECEPTOR  cel care recepţionează vibraţiile prin fenomenul de rezonanţă. DECI, Rezonanta este procesul prin care are loc un transfer de energie între două sisteme vibratorii – un sistem Emitator (gand,cuvant,voce,sunet) şi un sistem-rezonator / Receptor.

În fizică, rezonanța este tendința unui sistem de a oscila cu amplitudine maximă la anumite frecvențe, denumite frecvente de rezonantă. La aceste frecvențe, chiar și forțe oscilante mici pot produce amplitudini de vibrație mari, deoarece sistemul stochează energie oscilantă. Când atenuarea este mică, frecvența de rezonanță este aproximativ egală cu frecvența naturală a sistemului, la care el vibrează liber. Rezonanța apare la toate tipurile de sisteme oscilante.

Aşadar, legătura care uneşte toate lucrurile, fenomenele, fiinţele, procesele psihice şi mentale (cu alte cuvinte tot ceea ce există în manifestare) are ca bază procesul Rezonanţei.

Devenind constienti de Principiul Rezonantei pentru a uni  frecventele  din spatiul interior(microcosmos)   cu frecventele pure, inalte  din exterior  (Macrocosmos) pentru  deveni  UNUL   si pentru a ne   putea manifesta  liberi in mod natural si autentic  la nivel fizic,mental,emotional  putem folosi  printre altele Sunetul.

Terapia Vibrațională funcționează prin principiul rezonanței.

Sistemul nostru celular rezonează cu frecvențele transmise prin vibrații și sunet.

Celulele din partea afectată a corpului nostru, rezonează cu frecvențele transmise prin sunetul gongului, întreaga frecventa a sistemului celular creste si bolile sunt transformate în vindecare.

Această interacțiune include 5 straturi ale organismului nostru:

corpul fizic,

corpul sufletesc

corpul mental

corpul astral

corpul cauzal

Sunetul este o punte de legătură între Spirit și Materie.

Efectele benefice depind de mai multe frecvențe diferite care transmit vibrațiile prin Sunet.

Sufletul este legat de conștiință și calitatea gândurilor noastre.

Cu cat mai mult gândim în armonie cu legile universului, cu atat mai mult Sufletul nostru va fi echilibrat si organismul indepartat de boli

GONG-ul intre Stiinta si Cunoastere

Cand mintea se odihneste in intelepciunea divina:

– Vindecarea este Obiectivul

– Sinceritatea este Forta

– Vibratia Universala este Instrumentul

– A doua nastere este Fructul

 Gong-ul curata orice dizarmonie si introduce linistea rupand si purtand departe violenta.

  1. Mintea Eu-lui este mintea Karmei
  2. Gong-ul neutralizeaza functia Karmei
  3. Deci, Gong-ul lucreaza cu Constiinta

Conform fizicii cuantice tot ce exista in intregul Univers, tot ce exista in manifestare se incadreaza intr-o anumita plaja de frecvente. De la frecvente foarte joase, la frecvente joase, medii, inalte si foarte inalte.  Sunetul, Lumina, Undele Cerebrale, corpul nostru uman vibreaza la diferite frecvente si datorita principiului rezonantei suntem intr/o conexiune permanenta cu tot ceea ce ne inconjoara. Existenta noastra este o intalnire de vibratie intre frecventa noastra interioara si cea exterioara.

Intelegand principiul rezonantei putem intelege conexiunea perfecta Microcosmos/Macrocosmos. “Tot ceea ce este jos este precum tot ceea ce este sus, iar tot ceea ce este sus este precum tot ceea ce este jos pentru a întregi miracolul totului”. Cu alte cuvinte, Hermes Trismegistus ne revelează această taină fundamentală a universului care face posibil ca partea să se reflecte în întreg şi întregul în parte.

Vindecare cu sunet

Acesta este considerat cel mai bun timp, pentru ca de cand este descoperit GONG-ul, acum 6000 de ani, astazi avem posibilitatea de a spiritualiza materia vietii si suntem la cotitura unei epoci umane. Este interesant a intelege cum lucreaza ( sau mai bine zis cum nu lucreaza) mintea noastra in timpul unei sesiuni de “ Gong Immersion“. Ceea ce cu adevarat se intampla cand primim vibratiile muzicale prin intermediul sunetului de Gong este faptul ca imediat dupa putine minute ne dam seama ca mintea noastra egoista se linisteste, se calmeaza, lasand vibratiile sa ne conduca in calatorii spatiale, cosmice si de aici incep sa apara o serie de imagini spontane, in perfecta armonie cu Universul, imagini pe care chiar numai descriindu-le ne fac sa traim intr-o stare de fericire in intregul Sistem Cosmic.. “Gong Immersion” in vivratiile sunetului de Gong este o experienta in care persoana imbracata confortabil (de preferat o tinuta sport) se culca pe o salteluta sau un covoras moale si se acopera cu o cuvertura usoara si calduroasa pentru a creste confortul ulterior

Pentru a permite o înțelegere a modului cum funcționează  sunetul  de vindecare , este util să înțelegem că totul în creație este de fapt energie , si vibrează la frecvențe diferite . Fizicienii moderni continua sa gaseasca dovezi care să susțină această credință. De exemplu,  obiecte aparent neînsuflețite , cum ar fi pietre , arata ca materie solidă , dar sunt de fapt forme de energie care vibrează la anumite frecvențe . La celălalt capăt al spectrului, lumina vibrează la o frecvență foarte ridicată. Totul în univers vibreaza de energie.

Si noi fiintele umane,ca forme de energie ,  de asemenea, vibram. Într-un anumit interval de frecvențe, urechea umană este capabilă de a percepe vibrații a ceea ce noi numim ” sunet “

Vindecarea cu sunet este una dintre cele mai vechi și cele mai multe forme naturale de vindecare cunoscute de om  Timp de secole și în toate țările și tradițiile,  un sunet armonios,  muzica – a fost folosita  ca o modalitate de calmare a minții și a emoțiilor , și în unele culturi de Est  dupa mult timp s/a demonstrat că efectul benefic de fapt, merge mult mai adânc decât doar un sentiment de bunastarea emotionala , sunetele armonioase  au  un efect de vindecare  chiar  la nivel celular . În India antică știinta efectului vibratiilor muzicale asupra organismului uman, este numit Nada Yoga. Vechii egipteni si grecii au inteles  puterea de vindecare remarcabila cu  ajutorul  sunetului  , a  muzicii  cu scopul de a vindeca .

Sunetul este un instrument puternic, pentru că este vibratie prin natură, iar noi suntem fiinţe vibraţionale, este acordat la matricea creatoare a Universului, este curentul purtător al potenţialului creator de iubire necondiţionată  de la lumile subtile la cele fizice, si de aceea muzica din multe culturi a păstrat de-a lungul istoriei un spaţiu profund sacru în inimile şi minţile oamenilor, folosită drept catalizator pentru o înţelegere mai adâncă a înţelepciunii de  transformare, sau dezvoltare.

Vindecarea prin sunet este utilizarea intenţională a sunetului pentru a crea un mediu care devine catalizator pentru vindecarea sub aspectele fizice, mentale, emoţionale, sau spirituale ale fiinţei noastre. 

Asociind sunetul, sau muzica, cu intenţia pură pentru a ne acorda, invoca, sau transforma conştiinţa vom descoperi ca aplicand principiul rezonantei   vom reusi sa vindecam anumite blocaje spirituale, emotionale, mentale, fizice.

Utilizarea intenţională a sunetelor adaugă putere canalului de transmitere.

Abandonându-ne binelui cel mai înalt, noi înşine devenim acel canal sau instrument de pace, vindecare, schimbare, sau dezvoltare.

Prin unirea celei mai înalte şi pure integrităţi cu intenţia noastră, aducem cea mai mare eficienţă în folosirea sunetului, sau a oricărei alte modalităţi de vindecare.

A deveni “vindecat,” înseamnă pur şi simplu a deveni “întreg”.

 Sunetul poate fi generat de voce, instrumente, sunete sau muzică înregistrate, sau de generatoare de ton.

Un Sunet  cu impact  miraculos asupra structurilor noastre  care pe principiul Rezonantei ne ridica de frecventa, armonizandu/ne cu frecventa Universului   este sunetul  produs de   GONG si BOLURI TIBETANE .

Minunat este singurul cuvânt pentru a descrie sunetul acestui instrument uimitor! … este ca intr-o catedrala cu coruri de îngeri cântând – voci peste voci curg incontinuu…armonici construite strat peste strat, una dupa alta…

Cultivarea unui profund  sunet atotcuprinzător care leaga total ascultătorul. Este atât de sensibil, încât de multe ori rezoneaza cu alte sunete din incapere, cu vocea noastra ca și cum ar vrea să se joace.

Asculta vocile  Gongului  care sunt pulsuri evocatoare, lasa vibrațiile  infinite sa  danseze  si  să curgă prin intermediul simțurilor  ca sa aduca  putere, pace și vindecare .

Ce sunt Gongurile Planetare ?

Dany Rudyar (1885/1995), astrolog, filozof. compozitor,muzician, numea  Sunetul Gongului , Sunet Viu, Forta Adevarului ,,Suflet Metalic ,, care face legatura  intre ,,Sufletele Ceresti ,, si  ,,Sufletele pamantesti,,

Pe baza studiilor sale legate de astrologie, frecventa planetelor,sunet,geometria sacra,  se construiesc azi  Gongurile Planetare care sunt instrumente muzicale calibrate pe frecvente armonice  in rezonanta cu   Planetele din Sistemul Solar menite sa rezoneze cu  frecventa corpului nostru .. Pentru fiecare planeta din Sistemul Solar s/a construit un Gong Planetar cu acelasi nume care este acordat cu frecventa sa si de asemenei se construiesc si alte Gonguri care sunt calibrate pe frecventa altor Planete din Cosmos.

Frecventele Planetelor ne stimuleaza sa iesim din carapacea noastra si sa ne deschidem ascultarii sensurilor  noastre subtile prin intermediul carora putem sa invatam si sa cunoastem lumea Energiei, invizibila dar ESENTIALA  pentru ca de  la EA realitatea materiala se hraneste pentru a se putea  apoi a se manifesta.

Ce este “Gong Immersion” ?

Este o Sesiune   de grup sau individuala unde corpul uman este “scaldat” în sunet – acesta este motivul pentru care vom folosi termenul de ” Gong Immersion ” pentru a descrie acest tip de terapie – destinatarul este literalmente scăldat în sunetele Gongului.

Este aplicarea terapeutică a frecvențelor de sunet pentru corpul uman si nu numai, cu intenția de a/l aduce într-o stare de armonie si sanatate.

Este ca și cum am face un masaj foarte profund și de durată, in toate formele de vindecare prin sunet.  Efectul se produce  pe plan fizic , mental , emotional si spiritual.

Fiecare emotie blocata contine un mare potential curativ si creativ care se poate elibera numai atunci cand aducem la lumina conditionarile care au sufocat-o sau o ascunde Constiintei. Sunetul puternic armonios produs de instrument va stimula celulele corpului sa vibreze in rezonanta si va aduce acea parte în armonie. Aceste sunete lucreaza, de asemenea, pe chakre sau centre de energie in corpuri subtile si ca raspuns la rezonanta blocajului poate sa/l sparga, sa/l disperseze .. Aura – stratul de energie subtila care inconjoara corpurile noastre, de asemenea, are beneficii in urma ,, scaldarii,, in baia de sunete.

Cu cat sunetul este in armonie cu Universul   cu atat acest sunet este mai benefic  corpului nostru uman. Diferite zone ale corpului răspund la sunetele produse prin ”blocare / sensul de aparare”  sau prin  “antrenare” a sunetului și începe să vibreze la aceeași frecvență , aducând astfel armonie si vindecare.

Diverse studii au fost efectuate pe apa – expunerea unei picături de apă a fost supusa la diferite tipuri de sunet si muzica – atât armonioase cat  și discordante . Rezultatele le stim aproape toti si este interesant ce s/a obsevat cu picăturile de apă supuse muzicii heavy metal care au devenit un cub de gheata cu structură   si formă neregulată, în timp ce picăturile supuse altor tipuri de muzică clasică, în special Mozart, a produs o apă cristalizata de o mare frumusete si structura minunata.

 Cum corpul uman este compus din peste   75 % apă, care ca bun conducător de sunet ne ajuta sa tragem concluziile din acest studiu, care sunt evidente.

Fiecare sesiune de ”Gong Immersion,” este  o etapă în drumul spre Sinele nostru .. fiecare etapă are propriile sale experiențe și este trăita  mereu in mod diferit.

Este de obicei, o experiență unde se sta intr/o pozitie comoda de meditatie, culcat, sezand pe scaun, sau fiecare in functie de starea de moment,  iar sunetul  Gongurilor Planetare,   a Bolurilor Tibetane, a ShrutiBox,  a  altor instrumente ancestrale  si a Mantrelor vor pune in miscare  energia  fiecaruia din noi deschizand, compensand ,armonizand  si ridicand frecventa.

Se declanșează o stare meditativă, contemplativă în care avem posibilitatea să renuntam la controlul asupra minții. Negativitatea și haosul sunt suspendate ,blocajele  și rezistența sunt eliminate , și întreaga ființă este resetata la o stare de sincronie și aliniere  Universala.

În timpul unei sesiuni de ”Gong Immersion” organismul, se ridica  spontan de frecventa  datorita vibratiei  . Persoana se simte foarta calma, relaxata si este de subliniat faptul  ca datorita  intrarii  spontane intr/o stare de meditatie , poate aparea mai usor vindecarea… La sfarsitul sesiunii, vibratia sunetului Gongului continuă să lucreze mult timp in corpul nostru.

Sesiunea individuala de “Gong Immersion” este aplicarea terapeutică a frecvențelor de sunet produs de Gong pe corpul uman   cu intenția de a/l aduce într-o stare de armonie si sanatate deosebindu/se de Sesiunea de Grup de  ,, Gong Immersion,,.  Inainte de inceperea sesiunii se va face o verbalizare despre intentia cu care se va lucra in afectiunile persoanei, iar dupa terminarea sesiunii se va  impartasi trairea experientei .

Tot ce trebuie să facem este să ne abandonăm efectelor terapiei, să ne lăsăm în voia lor, astfel încât vibraţiile sonore ale instrumentelor să poată produce în noi procesul de eliberare, de transformare şi de armonizare cu Universul. 

va ,,îmbrăţisa” corpul într-un câmp armonic delicat, efectuând un masaj la nivel celular, va regla pulsul, presiunea sanguină, va detensiona musculatura, etc.

– IN PLAN PSIHO-FIZIC: aduce efecte benefice asupra sistemului nervos central, acţionează asupra problemelor legate de insomnie, iritabilitate, anxietate, nervozitate, frică. Deasemenea amelioreaza concentrarea, echilibrând emisferele cerebrale şi conducându-ne într-o stare de ,,somn conştient” prin transformarea undelor cerebrale din unde betha, in unde alfa, theta şi delta.

– IN PLAN EMOTIONAL: pune in miscare energia cristalizata din cauza emotiilor şi ranilor emotionale inmagazinate şi blocate de mult timp. Terapia vibrationala le elibereaza şi le sterge din memoria celulara (un fel de formatare a memoriei celulelor).

– IN PLAN ENERGETIC: deblocheaza, curata si reechilibreaza canalele energetice (meridiane, nadisuri), sincronizeaza centrii energetici vitali (chakrele), realiniaza polaritatea energetica Yin-Yang.

– IN PLAN SPIRITUAL: aduce armonie şi stimuleaza capacitatea meditativa şi creativa, ne conecteaza la Energia Universala, ne leaga la Sinele nostru Divin.


Cine este MASSIMO PIAZZA

Terapeutul Massimo Piazza, Trainer Holistic, este un cunoscut maestru italian  în sono-terapie vibratioinala, atestat în Italia, primul ,,Master Gong” care se exprimă în domeniul terapiei vibraţionale cu sunet în România, este practicant al Medicinei Traditionale Chineze, cât şi practicant al terapiilor holistice.

Massimo a intalnit GrandMaster Don Conreaux cu care a urmat cursurile de initiere, perfectionare, specializare, pentru ca apoi sa devina  Formator GongMaster  in Italia unde a format  un mare numar de GongMaster.

Acum  organizeaza cursuri in Romania, unde formeaza viitoarii GongMaster. De asemeni este distribuitor unic in Romania de Gong Paiste,  in ceea ce priveste vanzarea  gongurilor planetare. Paiste este cea mai cunoscuta firma din lume care produce Gong destinate terapiei vibrationale de vindecare

Teacher Gong Master Senior/ Formator cursuri Gong

Practitioner/Intermediate/Advanced Training

Trainer Holistic acrediat de UNIPRO

Autor Metoda,”Viviamoci©”

Master Reiki Usui si Karuna

Masor Holistic, On-Site Massage, Operator Tehnici Bioenergetice

,,Un Master Gong este acela care aduce altei persoane iubirea care vine de la Gong,,

Orice poate deveni Operator Holistic prin Sunet. Atat cei care doresc sa faca tratamente de terapie vibrationala    cat si cei care doresc sa utilizeze personal Gongul ca un instrument de dezvoltare personala  paricipand la cursurile noastre de formare Gong Training

Contacte si informatii:

email: info@quantumgong.com

mobile: Massimo +40 764033844

web site: www.quantumgong.com

Facebook: https://www.facebook.com/GongHealingTrainer

You Tube: https://www.youtube.com/user/mastergong 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Questo sito usa i cookies solo per facilitarne il suo utilizzo aiutandoci a capire un po' meglio come lo utilizzi, Migliorando di conseguenza la qualità della navigazione tua e degli altri. Maggiori Informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fonire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o clicchi su "Accetta" permetti al loro utilizzo.

Chiudi